Kaj je Vita Biosa?

 
Nova Vita Biosa Herbs - 8 bakterij

Vita Biosa je biološko fermentiran napitek, ki ga pripravljajo na Danskem s pomočjo osmih vrst mlečnokislinskih in bifido bakterij, med katerimi je velika večina mlečnokislinskih. Vseh 8 vrst je tudi v napitku. Te so: B. Lactis, B. Longum, L. Acidophilus, L. Casei, L. Rhamnosus, L. Salivarius, Lc. Lactis, in S. Thermophilus.

Probiotik je registriran kot živilo (ne kot prehranski dodatek). Ni torej namenjen zdravljenju bolezni. Kliničnih študij o fizioloških učinkih njegovega uživanja tudi ni.

Kot posebne kakovosti Vita Biose velja naslednje:

a) Vsebuje veliko število dobrih bakterij

Po analizah neodvisnih inštitucij vsebuje ta probiotik v času ustekleničenja več kot 100 milijonov mikroorganizmov na ml (8 različnih vrst mikroorganizmov – minimalno 2 miljardi na 100 ml), kar ga uvršča med koncentrirane probiotike.

b) Temelji na načelih tehnologije EM

Vita Bioso so razvili ob upoštevanju principov japonske tehnologije EM. Ne gre torej le za veliko število dobrih bakterij v njih, pač pa tudi za posebno kombinacijo različnih vrst bakterij, ki povečuje njihovo učinkovitost delovanja.

c) Je brez kemičnih konzervansov

Konzerviranje dobrih bakterij v Vita Biosi dosegajo z zelo nizkim pH napitka – 3,5. Na Univerzi v Ljubljani so opravili meritve pH, ki to potrjujejo.

d) Certificirana biološka pridelava

Vita Biosa ima certifikat danskega ministrstva o biološki pridelavi vseh uporabljenih sestavin.

e) Vsebuje izvlečke 19 zdravilnih zelišč (0,5%)

Vita Biosa vsebuje izvlečke kar 19 (biološko pridelanih) zeli, ki so znane v zdravilstvu. Te so: janež, bazilika, božja rutica, koper, brin, komarček, bezeg, ingver, angelika, prava krebuljica, sladki koren, origano, poprova meta, peteršilj, rimska kamilica, rožmarin, žajbelj, široka kopriva, materina dušica.

Posebna kakovost Vita Biose je tudi to, da dodajajo zeli v napitek že v času fermentacije, ko komaj nastaja. Dobre bakterije imajo z njimi in melaso kot energetskim virom odlično hrano za lastno učinkovito razmnoževanje. Poleg tega v postopku fermentacije zdravilne zeli predelujejo v lažje prebavljivo in aktivno obliko. Z napitkom tako dobimo snovi iz zdravilnih zeli že predprebavljene; namesto, da bi dobre bakterije zeli predelale v črevesju, jih učinkovito presnovijo v procesu priprave Vita Biose. Izkoristek snovi iz zeli je zato domnevno večji, kot če bi zdravilna zelišča užili v nepredelani obliki.

Vita Biosa torej ni le probiotik, pač pa tudi s hranilnimi snovmi bogato živilo. Vsebuje namreč 40 vrst rudnih, poleg tega pa množico encimov v aktivni obliki, ki jih proizvajajo bakterije v času fermentacije napitka.

f) Zelo učinkovito normalizira vonj blata

Ob uživanju povečanega odmerka Vite Biose se odpravi neprijeten vonj blata že v nekaj dneh. To je pomemben subjektiven kriterij učinkovitosti probiotika.

Povzeto iz knjige “BLAGOR IZ ČREVESJA – Bio Probiotiki EM Erika Nielsena“, dr.Iztoka Ostana v kateri izveste tudi podrobneje Koliko probiotika Vita Biosa je priporočljivo uživati. Če je še nimate, jo lahko brezplačno dobite tukaj.

Nova Vita Biosa Herbs - 8 bakterij

Za nakup Vita Biose, se lahko odločite med pakiranjem v 0,5l  in 1,0 l plastenkah ali v obliki 3 litrske vakumsko pakirane vrečke v škatli s pipico.

Nakup lahko opravite kar preko spletnega obrazca tukaj.

  2 komentarja to “Kaj je Vita Biosa?”

  1. Koliko pride 3l pakirana vita biosa

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(potrebno)

(potrebno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.