Skoči na vsebino

Lahko probiotični mikroorganizmi EM pomagajo tudi ljudem?

  Normalno izpraznjenje črevesa je 2-3 X dnevno
  Zelišča imajo svojo zdravilno vrednost

  V probiotičnemu napitiku VitaBiosa so tudi zdravilna zelišča

  Leta 1985 so danskega veterinarja, Vagna Baastrupa, prepeljali na urgentni oddelek bolnišnice v Aarhusu. Bil je kot kost in koža, saj je shujšal za 25 kg. Mučile so ga diareja, netolerantnost na veliko vrst hrane in bolečine. Zdravniki so odkrili, da ima kronično vnetje trebušne slinavke. Preizkušali so razna zdravila, a nič ni pomagalo. Stanje se je iz leta v leto slabšalo. Leta 1999 so ga, kot je kazalo, še zadnjič pripeljali na urgenco. Ko so ga potem prepustili v domačo oskrbo, je bila, po odpustnem pismu sodeč, njegova življenjska pot pri kraju. Pa ni bilo tako…

  Doma je gospod Baastrup prebral novico, kako so na neki danski farmi, kjer je bila čreda tako bolna, da nista bila uporabna ne mleko ne meso, povsem pozdravili živali z razprševanjem dobrodejnih mikroorganizmov (tipa EM). Kot veterinar se je vedno zanimal za mikrobiologijo, pa je od proizvajalca naročil steklenico takega probiotičnega napitka. Na lastno začudenje in na presenečenje zdravnikov, ki so opravili temeljite preglede, je bil čez dva meseca zdrav (Hjemmet, Julij 2001).

  Primer je doživel veliko pozornost v lokalnem časopisu, v oddajah danskega radia in v televizijskem programu, ki ga vodi dr. C.V. Hansen ter na Norveškem (Hjemmet, Julij 2001). Pa ne gre le za osamljen primer. V dobrem letu so samo na Danskem evidentirali več kot 2000 pričevanj izboljšanja zdravja z uporabo probiotičnih mikroorganizmov tipa EM.

  Vir:

  Prispevek je vzet iz članka Uravnoteženje črevesne flore (2) “PROBIOTIKI IN PREBIOTIKI”, Doc.dr. Iztok Ostan, Univerza v Ljubljani v sodelovanju z Alberto Ostan in Boženo Ambrozius AURA št. 166/2003 (dopolnjena verzija članka)

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.