Skoči na vsebino

Probiotik EM pri prehranskih pregrehah

  Vita Biosa za olajšanje pri zvijanju v črevesju

  Naš znanec M. (38) je vedno s težavo prepričal svoje starše o koristi kakih novih prehransko bogatih živil. Tako je bilo tudi s probiotikom EM.

  Povedal jima je, da je to biološko pridelano živilo z izvlečki 19 zdravilnih zelišč in izjemno kombinacijo 7 dobrih bakterij, ki zelo pomagajo pri prebavnih težavah. Starša sta sina sicer vljudno poslušala, a da bi to »kislico« pila, ni bilo pravega navdušenja. Pa je trilitrsko dozo s pipico namestil v kuhinji na pultu in se s prepričevanjem ni več mučil.

  Vita Biosa za olajšanje pri zvijanju v črevesju
  Že 1 dl Vita Biose poskrbi za prijetno za olajšanje

  A je včasih življenje samo najboljši učitelj. Po praznikih je namreč mamo zelo napenjalo v trebuhu. Ni imela pogosto teh težav, a ko so se pojavile, je vedela, da bo imela s tem probleme kakih 10 dni. Tudi očeta je neprijetno zvijalo po črevesju.

  Sina ni bilo doma, da bi jima še enkrat pojasnil, kako uživamo probiotik EM. A spomnila sta se, da je to ni prehranski dodatek pač pa živilo in da ni kakih posebnih omejitev pri doziranju. Natočila sta si vsak po deciliter in pol in spila.

  Praviloma tak odmerek ob samem začetku uživanja lahko povzroči krizo razstrupljanja (glavobol, turbolenco v trebuhu…), zato je v začetku priporočljiva postopnost. A pri njiju ni bilo težav. Nasprotno, kmalu jima je odleglo. Zadovoljna sta si popoldan privoščila še po dober deciliter in pol napitka. Od naslednjega dne so bile njune prebavne težave mimo.

  Za okrepitev črevesne flore je primerno uživati probiotik EM razredčen z vodo kake pol ure pred obrokom. Dobre bakterije tako hitro potujejo skozi želodec v črevesje. Pri obilnem obroku pa koristi uživanje nerazredčenega probiotika EM takoj po njem ali med njim. Vsebuje namreč mnogo encimov, ki so jih ustvarile dobre bakterije v času fermentacije napitka. Ti pomagajo pri prebavi.

  Znanec ugotavlja, da pri težji hrani njemu koristi, če popije ta probiotik takoj po obroku, precej manj pa, če ga užije pol ure po njem ali kasneje.

   
   Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Februar 2014, Novice za uporabnike FHES in MAP
   Ureja: Dr. Iztok Ostan

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.